به گزارش همشهری آنلاین، کیهان نوشت: این توجیهگری و مالهکشی در حالی است کشورهای بسیاری با وجود تعطیلی شنبه و یکشنبه، پیامهای تبریک ارسال کردند. همین کانال غربگرا و امثال آن، در موضوعی تعطیلی پنجشنبه یا شنبه، بر روز شنبه تاکید کردند و خبر دادند که در تمام کشورهای شرق و غرب، روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است و ما با آنها هماهنگ نیستیم.
با این وصف باید سؤال کرد چگونه کشورهای بسیاری در منطقه و جهان با وجود تعطیلی شنبه، خود را مقید دانستند به این که همان دیروز به آقای پزشکیان تبریک بگویند و فقط چهار کشور متکبر غربی نتوانستند؟! همچنین باید سؤال کرد که اگر شنبه تعطیل است و موضعگیری متوقف است (که حرف درستی نیست) وزارت خارجه آمریکا چرا همان روز شنبه توانست بلافاصله پس از اعلام نتیجه، سلامت و آزادی انتخابات ایران را زیر سؤال ببرد، اما نتوانست طبق عرف دیپلماتیک، تبریک بگوید؟!
توجیهگری کانال امتداد و ابسته به حزب اتحاد ملت در حالی است که یورونیوز ذیل سؤال «چرا کشورهای غربی تاکنون به پیروزی پزشکیان واکنش نشان ندادهاند؟»، نوشت: «با وجود اعلام رسمی پیروزی مسعود پزشکیان و علیرغم پیامهای تبریک کشورهای همسایه و قدرتهای «دوست» یعنی روسیه و چین، اتحادیه اروپا و اکثر کشورهای غربی، موضعی در این مورد اتخاذ نکردهاند. با قطعی شدن پیروزی پزشکیان در دور دوم انتخابات ایران و از همان ساعات اولیه، پیامهای تبریک رهبران و مقامات کشورهای خارجی روانه تهران شد. یک رویه معمول و عرف دیپلماتیک که طبیعتا با محوریت کشورهای همسایه و کشورهای «دوست» آغاز و ادامه یافت. و کشورها در ارسال پیام خود تعلل نکردند.
ولادیمیر پوتین بلافاصله پیروزی پزشکیان را تبریک گفت و چینیها که یکی از ۵ عضو دائم شورای امنیت هستند، همداستان با همتایان روس از رئیسجمهوری پزشکیان استقبال کردند. رویهای که عمدتا از سوی سایر کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای از جمله هند که روابط اقتصادی و حجم مبادله قابل توجهی با ایران دارد هم دنبال شد. قدرتهای اقتصادی شرق آسیا نظیر ژاپن و کرهجنوبی هم در سطح وزاری خارجه با انتشار بیانیههایی انتخاب پزشکیان را تبریک گفتهاند. اما کشورهای غربی هنوز دستکم بهصورت علنی خوشنودی خود را از این مهم ابراز نکردهاند.
نگاهی گذرا به حسابهای مقامات اروپایی در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که هیچکدام نسبت به این واکنشی نداشتهاند. هر چند روز شنبه در اکثر کشورهای غربی حالت نیمهتعطیل دارد، ولی باز هم نگاهی گذرا به حساب جوزپ بورل، مسئول سیاستخارجی اتحادیه اروپا یا شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا ثابت میکند آنها در مورد مسائل دیگری موضعگیری داشتهاند. مثلا شارل میشل انتخاب رئیسجمهور موریتانی را تبریک گفته یا جوزپ بورل در مورد مسائل امنیتی اروپا اظهار نظر کرده است. وزارت خارجه آمریکا هم در سطح پاسخ کتبی به سؤال یک رسانه، ضمن تاکید بر ناعادلانه بودن انتخابات در ایران، به این جمله بسنده کرد که نتیجه این انتخابات تاثیری بر رویکرد واشنگتن ندارد».
از سوی دیگر، خبرگزاری خبر آنلاین (وابسته به برخی مدیران دولت روحانی و همسو با اصلاحطلبان) در خبری با عنوان «شرقیها پیام فرستادند، غربیها جا ماندند»، نوشت: «مقامات کشورهای عربی و آسیای شرقی انتخاب مسعود پزشکیان به ریاستجمهوری ایران را تبریک گفتند. رؤسای جمهور سوریه، عراق، روسیه، چین، ونزوئلا، پاکستان، هند، تاجیکستان، آذربایجان، بلاروس، ارمنستان، و ترکیه، نخستوزیر مالزی و پادشاهان عمان، قطر، عربستان، امارات، کویت و بحرین، و دولتهای کره جنوبی و ژاپن و دبیرکل سازمان همکاریهای شانگهای انتخاب آقای پزشکیان را به وی و ملت ایران تبریک گفتند. اما در این میان اغلب کشورهای اروپایی هنوز، واکنشی نشان ندادهاند.
این رویکرد آمریکا و سه دولت اروپایی ناقض برجام، در حالی است که رسانههای معاند وابسته به این دولتها ظرف چند هفته گذشته شدیدا خط تحریم انتخابات را تبلیغ میکردند. این موضع خصمانه در حالی است که برخی عناصر غربگرا با وجود پایمال شدن حقوق ایران در برجام، خواستار مذاکره و توافق دوباره هستند! دولت آمریکا در حالی ادعا کرد که کنار رأی ایرانی ایستاده، که به مدت ۱۵ سال، همه ملت ایران را تحت فشار تحریم -حتی در حد غذا و دارو- قرار داده و حتی به تعهدات برجامی خود پایبند نماند.
غربگرایان در حالی درباره رفتار متکبرانه 4 دولت غربی سکوت کردهاند که اگر بر عکس میشد و کشورهای شرقی تبریک نمیگفتند، رسانههای وابسته به غربگرا زمین و زمان را به هم میدوختند.
نظر شما